רצועות עוף עם דלעת וחומוס היא מנה מזינה וטעימה, שמשלבת טעמים ומרקמים שונים. המנה מתחילה עם חזה עוף, שמניחים אותו על קרש חיתוך וחותכים לרצועות דקות. העוף מתובל בתבלינים כמו מלח, פלפל, כמון ופפריקה, והעבודה עליו מעניקה לו טעם עשיר.
הדלעת, בעלת המתיקות והמרקם הרך שלה, קצוצה לקוביות ומבושלת עד שהיא מתרככת. הדלעת מוסיפה צבע וערך תזונתי למנה.
החומוס, שהוא מקור מצוין לחלבון, מושרה ומבושל בהכנה מקדימה.
במהלך הבישול, רצועות העוף מטוגנות במחבת עם מעט שמן עד שהן מזהיבות ועסיסיות, ולאחר מכן מוסיפים את קוביות הדלעת. כל המרכיבים מבושלים יחד עד שהדלעת מתרככת והטעמים מתמזגים.
המנה מוגשת חמה, ועם רוטב כמו רוטב טחינה וסלט ירקות בצד. התוצאה היא מנה צבעונית ומזינה, שמציעה שילוב של טעמים מתוקים, מלוחים וקרמיים, והופכת אותה לארוחה שמרעננת את החיך.
ליטר עם כ- 300 גרם חזה עוף


רצועות עוף, דלעת, גרגרי חומוס, מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה
בסיר על אש בינונית עד לבעבוע, לערבב מדי פעםבסיר עם 2-3 כפות מים, על אש בינונית עד לבעבוע, לערבב מדי פעםאורז לבן: חימום במיקרו
במקרראורז לבן: אחסון במקרר
שילוב טוב של נתחי העוף והירקות
גלי ל. | 21.06.2025