ספגטי עם רוטב עגבניות עשיר מבשר טחון, בצל, סלרי, גזר, שום ועשבי תיבול – מבושל עד ריכוך הטעמים.
מקור המנה בעיר בולוניה שבצפון איטליה, ומכאן גם שמו. כל איזור מוסיף ירקות שונים בהתאם לתרבות והיצע המקומיים – תוך שמירה על השילוב המושלם של פסטה ורוטב בשרי עמוק. אטריות האורז מקרבות את המנה לסין.
בליטר בולונז יש כ- 200 גרם בולונז


בשר טחון, בצל, שום, גזר, סלרי, עגבניות, אורגנו, טימין, ספגטי
במיקרוגלבסיר עם 2-3 כפות מים, על אש בינונית עד לבעבוע, לערבב מדי פעם
במקררניתן להקפיא את הרוטב בלבד ולהפשיר במקרר ערב לפניניתן להקפיא את הרוטב בלבד