חולמים להפוך את האהבה לבישול לעסק רווחי?


רוצים להקים עסק אוכל מהבית אבל לא יודעים איך להתחיל? אחרי למעלה מ-11 שנים בתחום וליווי של מאות עסקים קטנים בתחום הבישול הצלחנו ב-יאמי לתמצת 7 טיפים שבלעדיהם אי אפשר לצאת לדרך

טיפ 1 - מצאו מה מיוחד במטבח שלכם
שוק המזון הוא שוק תחרותי במיוחד.
לכן השלב הראשוני בפתיחת העסק יהיה להבין – מה מיוחד בכם? מה מבדל אתכם מאחרים? זה יכול להיות קונספט של מתכונים משפחתיים סודיים, היכולת שלכם לעשות טוויסטים מקוריים למנות מוכרות או התמחות בסגנון בישול ספציפי.
הטיפ שלנו - את התהליך הזה אל תעשו לבד. תתייעצו עם מי שאכל את האוכל שלכם, חברים, משפחה, ואפילו שכנים או מכרים שתציעו להם לטעום. הם יוכלו לתת לכם הצצה לדרך שבה אחרים רואים את האוכל שלכם, ולהגדיר את המטבח שלכם יותר טוב.



טיפ 2 - מי נמצא סביבכם? מי יקנה מכם – וממי עוד הם יכולים לקנות?
כל יועץ עסקי יגיד לכם – תגדירו קהל יעד ותבדקו מתחרים לפני פתיחת העסק.
בעולם האוכל, הבדיקה הזו צריכה להיות אפילו יותר מעמיקה, ואפשר להשתמש ממש במשחק תפקידים.
נסו להבין מי צפוי לקנות מכם ובשלב השני, להיכנס לו ממש לראש (או לה) ולהבין, מה השיקולים של אותה לקוחה. למשל – מחיר, שעות משלוח, איכות הרכיבים, אפשרות לשנות מנות בהתאם לצרכי בני המשפחה.

תחקרו - איפה אותו לקוח קונה היום? ואיך הוא מגלה על אפשרויות הרכישה? בידקו בקבוצת הווטסאפ השכונתית, בפייסבוק או באינסטגרם, על דלתות הבניינים או בכל מקום אחר.
כשהבנתם ממי הלקוחות שלכם קונים היום – בצעו חקר מתחרים. הזמינו מהמתחרים באיזור שלכם והבינו מה הם מוכרים, מה המחירים, איך ממשק ההזמנה, מה היה לכם נוח ומה תיסכל אתכם, מה קרה כשמשהו במנה לא היה טוב – האם היה לכם למי לפנות?
את כלל הנתונים כיתבו בטבלה ותוכלו להבין איך העסק שלכם יכול להיות ייחודי גם בשוק הקיים והעמוס אליו אתם רוצים להיכנס.



טיפ 3 - בנו תפריט ממוקד ותחרותי

תפריט טוב שווה זהב. בנו תפריט שמכיל את ההצעות הפופולריות ביותר (שניצל?), הצעות שמתאימות בול לקהל היעד שלכם (למשל, במקרה של משפחות עסוקות – דילים שיכולים להספיק לכמה ימים במחירים אטרקטיביים) ולתוך זה הכניסו מנות דגל שלכם, כמו שפירטנו בטיפ הראשון.
השאירו בתפריט מספיק מקום לעונתיות! למשל, אל תבנו 10 מנות על חצילים, שבחלק מהשנה מרים ויקרים יותר, או על קינוחי פירות.
חשוב שתבנו את התפריט בדרך שיהיה לכם קל להעלות או להוריד מנות, למשל כמו בממשק של יאמי – או דרך טבלאות אקסל שתעשו באופן מסודר ועצמאי.



טיפ 4 – אנחנו פה בשביל הכסף

כשאתם פותחים עסק, גם אם הוא מהבית, הוא עסק לכל דבר והיחס שלכם כלפיו צריך להיות מקצועי ועסקי. כעצמאים, אתם לא יכולים לחשב רק את שעות הבישול עצמן – עליכם להיות כנים עם עצמכם ולהבין את מלוא המשימות שעומדות בפניכם ואת הזמן שיקח לכם לבצע אותן. קניות בסופר, השוואת ספקים, הכנות, בישול, אריזה, נקיונות, משלוחים וכמובן עלויות שיווק לא מבוטלות.
לכן, תמחור המנות צריך להיעשות בצורה מדויקת ככל האפשר אשר כוללת את כל ההוצאות הצפויות – מיסים, חומרי גלם, משלוחים ועוד. ביאמי אנחנו משתמשים בעץ מוצר מתעדכן שניתן לכל הבשלנים, אבל כמובן שאפשר להשתמש גם בטבלאות מהאינטרנט או ליצור טבלה עצמית.
בנוסף, חשוב תמיד כעצמאים לשמור "כסף לנשימה". בניית עסק היא דבר שלוקח חודשים ואף מעבר לכך, ולרוב כרוך בהשקעה כספית משמעותית. גם אם אתם עובדים בעסק של בישול לפי התאמה אישית, יקח לו זמן להיבנות ולכם יקח זמן להגיע ליעילות מקסימלית במטבח שתאפשר הכנסה גבוהה. כנסו לעסק בעיניים פקוחות והשאירו לכם לחודשים הראשונים כסף נזיל עד שהרווחים הגדולים יגיעו.
היועצות של יאמי כתבו עבורכם מאמר שלם בנושא תמחור – תוכלו למצוא אותו כאן - https://www.yummi.co.il/pages/pricing

טיפ 5 – שיווק שיווק שיווק
האוכל נפלא, התפריט טוב והייחוד שלכם צועק לשמיים. ומה עכשיו? בלי שיווק הלקוחות לא יידעו על זה. השיווק שלכם הוא בכל דבר – משם המטבח, דרך התמונות שתצלמו, שם המנות, הדרך שבה המנות מסודרות באתר שתפתחו. השתמשו ברשתות חברתיות, שתפו פעולה עם עסקים מקומיים וחפשו דרכים נוספות כל הזמן כדי להגיע לקהל היעד שלכם.
אפשר ומומלץ להשתמש בסביבה התומכת שלכם, שתפיץ את הבשורה. תוכלו גם להצטרף לקבוצות הפצה של עסקים קטנים באיזור, או כמובן להצטרף ל-יאמי, שדואגים לכל השיווק מההתחלה ועד הסוף.


טיפ 6 -  דאטה זה לא רק בהייטק

דאטה – המידע שאנחנו אוספים על העסק, הלקוחות, ההצלחות והכשלונות.
חשוב לדעת מה עובד ומה פחות, כדי לשפר יעילות ורווחיות. כמה דברים שאנחנו ממליצים לעקוב אחריהם – מנות הכי פופולריות, ימים בשבוע שהם יותר עמוסים, מנות שמקבלות פידבקים לא טובים מלקוחות, מנות שנמכרו בעבר והפסיקו להימכר, כמות הזמנות שאתם מצליחים לקחת ולשמור על פידבקים טובים. ביאמי יש לנו ממשק מיוחד לבשלנים שמרכז את כל המידע הזה ועוזר לכם תמיד להשתפר.

טיפ 7 – אל תפחדו לבקש עזרה!
הקמת עסק היא משימה לא קלה. חשוב לבקש עזרה, לקרוא וללמוד מאנשים מנוסים, ובמקביל, להיעזר בקרובי משפחה, חברים וקהילה תומכת. אם אתם מבשלים מהבית, חשוב שבני הבית יכירו את המהלך ויתמכו בו – ריחות של בישולים, סדר וארגון בבית, נקיונות ועוד. הסביבה שלכם תהיה איתכם בהצלחה שלכם וגם ברגעים היותר קשים ואנחנו ממליצים להיעזר בהם ולהתייעץ איתם בזמן קבלת ההחלטות. אתר יאמי וקהילת הבשלנים כאן כדי לעזור להיות מכפיל הכוח שלכם ולקחת אתכם לשלב הבא.

אם מעניין אתכם להצטרף , מוזמנים להיכנס לכאן ולראות את כל הפרטים